Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryżówka z grzankami i jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
oliwa 2 łyżki
skrzydełka kurczaka 50 dag
ryż 25 dag
czosnek 2 ząbki
jajko ugotowane na twardo 4 szt
pęczek natki pietruszki 1/2 szt
sól
pieprz
grzanki 1 opakowanie pszenne

Przepis i sposób przygotowania na: ryżówka z grzankami i jajkiem

Cebulę obrać i pokroić w plastry, poddusić w głębokim rondlu na łyżce oliwy, włożyć skrzydełka, zalać 5 szklankami wody, przyprawić solą, pieprzem i kurkumą, gotować 30 minut, mięso wyjąć, ostudzić, oddzielić od kości. Do rosoły wsypać ryż i gotować 20 minut. Grzanki skropić czosnkiem. Na talerze wyłożyć mięso, zalać rosołem z ryżem, dodać po 2 połówki ugotowanego na twardo wcześniej jajka, posypać posiekaną natką pietruszki, wsypać grzanki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 07.02.2011 06:16
musze sprobowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak