Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszony indyk z czerwoną fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
oliwa 2 łyżki
mięso mielone z indyka 40 dag
pieczarki 30 dag
pomidory 1 puszka
przecier pomidorowy 3 łyżki
ryż 1 szkl
sól
pieprz
Przyprawa curry orientalna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: duszony indyk z czerwoną fasolą

Cebulę i czosnek obrać, posiekać i zeszklić na oliwie, dodać mięso i mocno przysmażyć, przyprawić solą, pieprzem, curry i przyprawą do kurczaka. Dodać osączoną fasolę, oczyszczone i pokrojone w plastry pieczarki oraz pomidory razem z zalewą, dusić około 15 minut, dodać przecier pomidorowy i ryż ugotowany według przepisu na opakowaniu, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 07.02.2011 06:15
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak