Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pyzy z cebulką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
mąka pszenna 8 łyżek
mąka ziemniaczana 1 łyżka
mleko 1 szklanka
jajko 1 szt.
cebula 5 szt.
olej 2 łyżki
boczek 15 ml
śmietana kremówka 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: pyzy z cebulką

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz i zmiel. Dodaj obie maki, wlej połowę ciepłego mlek. Jedną cebulę obierz, pokrój w kostkę, podsmaż i dodaj do masy ziemniaczanej, wbij jajko, oprósz solą i pieprzem, wymieszaj. Uformuj pyzy. ugotuj w osolonym wrzątku. Resztę cebuli i boczek pokrój w kostkę. Boczek pokrój w kostkę. podsmaż razem z cebulą na patelni. dodaj smietane i reszte mleka. przypraw i podawaj z pyzami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak