Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń jajeczna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 5 szt
jaja 2 szt
bułka czerstwa 1 szt
masło 3 łyżki
śmietana 1/2 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
koper świeży 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń jajeczna

Masło utrzeć z żółtkami i namoczoną, wyciśniętą i rozdrobnioną bułką, dodać sól i pieprz, koper i natkę pietruszki posiekać i dołożyć do reszty. Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w plasterki. Śmietanę chwilę ubijać, ubić też sztywną pianę z białek, wszystkie składniki delikatnie wymieszać, piec w naczyniu nasmarowanym tłuszczem i posypanym bułka tartą w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 06.02.2011 12:41
musi byc pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak