Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banany w czekoladzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 6 sztuk
czekolada 1 sztuka
masło 2 łyżki
cukier 1/2 szklanki
rum 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Banany w czekoladzie

Z cukru i 1/4 szklanki wody ugotować syrop. Czekoladę rozpuścić na parze i ucierać, dodając stopniowo syrop i masło. Banany obrać ze skórki. Folię aluminiowa wysmarować masłem, zawinąć w nią banany i wstawić do gorącego piekarnika na 15 minut. następnie rozwinąć z folii skropić rumem, polać przygotowaną polewą czekoladową. Po lekkim ostudzeniu można pokrajać ukośnie kawałki i ponadziewać na dekoracyjne szpadki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 17.01.2012 15:19
bardzo fajne
iwona332 26.09.2010 23:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak