Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ucierana na proszku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 20 dag
cukier 20 dag
skórka z cytryny
cukier waniliowy 1 paczka
jaja 3 szt.
mąka 50 dag
proszek do pieczenia 1 paczka
mleko 15 ml
rodzynki 20 dag
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ucierana na proszku

Margarynę zetrzeć dodając stopniowo cukier, skórkę z cytryny, cukier waniliowy i jajka. Osobno przesiać mąkę, paczkę proszku do pieczenia połączyć to z utartą masą, dodać mleko. Dalej ucierać. Na koniec dodać rodzynki i sok z cytryny. Piec około 30 minu w tem 180 stopni. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak