Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernikowe rozmaitości

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 60 dkg
masło 10 dkg
miód 25 dkg
cukier 12 dkg
jajko 2 sztuki
kakao 1 łyżka
proszek do pieczenia 1/2 torebki
sól szczypta
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Piernikowe rozmaitości

Masło, miód, cukier, kakao i przyprawę do piernika rozgrzać w rondelku. Zagotować, stale mieszając. Ostudzić. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, wbić jajka, dodać masę miodową, oprószyć solą, zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć ją w folię aluminiową, zostawić na noc w temp. pokojowej. Ciasto cienko rozwałkować, wyciąć ciasteczka. Piec przez 15 minut w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pipi765 18.01.2012 15:18
słodkie i pyszne
iwa643 18.01.2011 08:22
ciekawe
Iwona51
Iwona51 18.01.2011 00:32
uwielbiam slodkości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak