Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Letnia przekąska

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Letnia przekąska

Składniki:
Szynka szwarcwaldzka 200 g
awokado
4 pory
3 pomidory
250 ml mleka
Ser camambert lub brie
2 łyżki kaparów
3 łyżeczki oliwy
sok z cytryny
sól
pieprz

Wykonanie:
Oczyszczone pory gotujemy ok 20 min w mleku ze szklanka wody -osolonym. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w ósemki, a obrane awokado w grubsze ćwiartki. Wszystkie warzywa z serem układamy na półmisku, posypujemy kaparami. Sok z cytryny, sól,pieprz i olej mieszamy razem i polewamy zawartość półmiska.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 13.04.2011 22:30
eleganckie
MAŁGORZATA108 24.06.2010 13:17
Super nazwa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak