Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane jajka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
musztarda 5 dag
śmietana 2 łyżki
sól
pieprz
kiełbasa 10 dag
majonez
ser żółty 2 (ostry)

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jajka

Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić wzdłuż na połówki, wybrać żółtka, połówki białek od spodu pościnać.
Ser, kiełbasę i żółtka zemleć w maszynce.
Dodać do masy śmietanę, pieprz, sól, utrzeć starannie.
Połówki białek napełnić farszem, nadając im kształt całego jaja.
Ułożyć na półmisku, polać majonezem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak