Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barzcz z białą kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pętko białej kiełasy
boczku wędzonego 20 dag
Liść laurowy suszony Prymat
olej
majeranek
śmietany 20 dag
butelka zakwasu
cebulka
mąki łyzka
ząbek czosnku

Przepis i sposób przygotowania na: barzcz z białą kiełbasą

Kiełbasę i boczek zalać wodą dodać majeranek i liść laurowy i gotuj 25 minut na wolnym ogniu.Z wywaru wyjmij kiełbasę i boczek ,wlej zakwas zmiksowany z mąką i śmietaną i jeszcze raz zagotować.

Ostudzony boczek i kiełbasę drobno pokroić oraz posiekaj cebulę.Na oleju smaż cebulkę i dadaj boczek z kiełbaską.Smaż to kilka minut mieszając.Razem z tłuszczem dodaj do zupy ,dosypując odrobinę majeranku ,soli ,pieprzu i roztarty czosnek. Gotuj jeszcze około 5 minutek na wolnym ogniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak