Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki mięsno-ryżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 40dag
cebula 1szt
ryż 10dag
jajko 1szt
natka pietruszki
kolendra Prymat do smaku
sól
pieprz
bazylia
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki mięsno-ryżowe

Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie,odsączyć.Połączyć z mielonym mięsem,jajkiem i posiekaną cebulą.Dodać natkę pietruszki,bazylię i przyprawy.Dokładnie wymieszać.Z masy uformować dość duże kulki.Kostkę rosołową rozpuścić we wrzątku.Do wrzącego bulionu wkładać kulki mięsno-ryżowe.Gotować około 20minut.Delikatnie wyjąć łyżką cedzakową.Podawać można z sosem cebulowo-pomidorowym,SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 16.09.2011 22:28
pyszne
motomaniak 10.06.2011 11:52
mhmmm
Iwona45 31.05.2011 14:17
super
magdalea 23.05.2011 13:54
smaczne
Krystyna32 03.05.2011 10:14
pyszne
Ania67 20.03.2011 17:52
Mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak