Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa rybna- amerykańska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety mrozonej pangi 3 duże
posiekanej natki pietruszki 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
Ziarenka Smaku uniwersalne
pieprz do smaku
pieprz do smaku
mała marchewka 1
mała pietruszka 1
bulion rybny 500 ml
boczek 4 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa rybna- amerykańska

Filety ryby pokroić w kostkę ok. 2,5 cm
W garnku poddusić boczek razem z cebulą aż się zrumienią. Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na grubej tarce lub pokroić w drobna kostkę. Razem z natką dodać do boczku i cebulki i chwilkę podusić.
Dodać pokrojoną rybę, listek laurowy, zalać bulionem i gotować ok. 10-15 minut na wolnym ogniu. Przyprawić do smaku. Bardzo dobrze tej zupce robi kilka kropel przyprawy do zup w płynie.
Zupę zabielić śmietaną, ale uważać żeby się nie zważyła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 18.01.2011 00:07
musze spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak