Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz jesienny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Barszcze Ukraińskie Bukiet Wa 2
marchewka 1
ziemniak 3
pieczarki 200 g
kiełbasa śląska 1
kwaśna śmietana 2 łyżki
posiekany koperek 1 łyżka
posiekany szczypiorek 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz jesienny

Marchew, ziemniaki i pieczarki oczyścić. Marchew pokroić w słupki, ziemniaki w kostkę, a pieczarki w cząstki. Wrzucić do 1 litra wrzącej wody i gotować około 15 minut. Zupę rozprowadzić w szklance zimnej wody i wlać do warzyw i pieczarek. Gotować na wolnym ogniu 12 minut. Kiełbasę pokroić w kostkę. Do zupy dodać kiełbasę, śmietanę i zieleninę. Doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak