Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana kalarepka cielęciną

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepki 5 szt
cielęcina 15 dkg
oliwka 2 łyżki
bułka razowa 1 szt
natka pietruszki do smaku
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
mięta do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana kalarepka cielęciną

W wodzie namoczyć bułkę,kalarepki wydrążyć,wydrążone środki ugotować w osolonej wodzie,zemleć razem z coielęciną i odciśniętą bułką,dodać sól,majeranek i dokładnie wymieszać,wydrążone kalarepki napełnić nadzienem i ułożyć je w wysmarowanum naczyniu żaroodpornym ,podlać wodą i dusić pod przykryciem.Przed podaniem posypać natką i miętą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak