Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki nadziewane dynią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biały ser 15 dkg
sok pomarańczowy 250 ml
miód 1 łyżeczka
mąka 10 dkg
jajko 2 sztuk
mleko 1 szklanka
olej roślinny
dynia 1/2 litra
imbir starty 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki nadziewane dynią

Przygotować ciasto naleśnikowe: do mąki dodać sól, jajka oraz 5 łyżek mleka. Stopniowo dodawać resztę mleka, zamieszać trzepaczką aż masa będzie gładka. Odstawić na 30 minut.
W międzyczasie dynię ugotować na parze do miękkości.
Przygotować sos imbirowy: do soku pomarańczowego dodać imbir i miód. Gotować aż zgęstnieje. Przelać przez sito. Dynię rozgnieść widelcem na purre razem z białym serem, wymieszać z gotowym sosem imbirowym.
Usmażyć naleśniki. Posmarować nadzieniem i złożyć w trójkąty. Podawać polane resztą sosu imbirowego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 21.06.2012 23:49
ciekawy pomysł
Iwona51
Iwona51 11.08.2011 09:54
smaczne
Agnik 29.05.2011 11:08
nie jadłam jeszcze takich ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak