Placek kruszonkowy

Placek kruszonkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki:
1/ 2 kg maki
25 dag cukru
20 dag margaryny
2 jaj
paczka proszku do pieczenia
4 łyżki marmolady

Wykonanie:
Zagnieść razem wszystkie składniki oprócz marmolady- wyrabiać tak długo ,aż zobaczymy że ma małe dziurki . Dzielimy go na dwie równe części. Jedna rozwałkowujemy i kładziemy na tłuszczona blachę, a na niej rozsmarowujemy marmoladę.Drugą części ciasta siekamy i posypujemy nim ciasto w foremce.PIeczemy w gorącym piekarniku ok 35 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

16.01.2012 15:33
no i fajny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat