Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rożki z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 75dag
mleko 0,5l
cebula 2szt
mąka 50dag
margaryna 12dag
sól
pieprz
białko

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki z mięsem

Do mięsa dodać posiekaną cebulę,sól i pieprz,wymieszać.Z mąki,mleka,sody,roztopionej margaryny i szczypty soli zagnieść ciasto.Rozwałkować je na desce posypanej mąką.Z ciasta wykrawać kąty,na środek każdego ułożyć farsz,skleić brzegi,na wierzchu zrobić2-3 nacięcia,posmarować białkiem.Piec ok.1godziny w temperaturze180stopni.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danusia19671 30.05.2012 15:22
pyszne
pigila
pigila 12.04.2011 18:42
super
pigila
pigila 12.04.2011 18:42
super
pigila
pigila 12.04.2011 18:42
super
Ania67 18.01.2011 08:49
Pychotka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak