Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa wolska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 60 dkg
soczewica 20 dkg
cebula 1 sztuka
masło 3 łyżki
mąka 1 łyżeczka
śmietana 120 ml
pieprz do smaku
sól do smaku
włoszczyzna 1 (bez kapusty)
grzyby suszone 5 sztuk
natka pietruszki 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wolska

Ugotować wywar z mięsa i warzyw. Soczewicę moczyć kilka godzin, potem ugotować do miękkości. Wymoczone grzyby ugotować i pokroić w paski. Dodać podsmażoną na maśle cebulę (posiekaną). Z mąki zrobić zasmażkę, połączyć z wywarem. Dodać soczewicę, grzyby, zagotować. Przyprawić, zabielić śmietaną i dodać natką. Podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak