Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 1/2 kg
cebula 1 sztuka
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
olej do smażenia
koncentrat pomidorowy 1 puszka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 ziarna
ocet 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Rybę usmażyć. Pokrojoną w kostkę cebulę gotujemy przez 5 minut w wodzie z octem, odcedzamy. Starte na grubej tarce jarzyny zalewamy wodą, dodajmy łyżkę oleju, przyprawy i dusimy do miękkości. Rybę, cebulę i uduszone warzywa mieszamy z koncentratem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 13.08.2011 09:09
moja ulubiona
IKrakowianka 03.07.2011 20:13
apetyczna rybka
Baska Kaska 16.02.2011 09:08
ryba dobra na wszystko
RenataZ-et 22.01.2011 16:13
Pyszna rybka
Iwona51
Iwona51 18.01.2011 00:34
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak