Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filet na słodko

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kuraczaka 1 kg
s łodkie pomarańcze 2 szt
żurawina
ananas suszony 0,20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: filet na słodko

pierś osuszyć i natrzeć ziołami,pozostawić na 30 mni.Następnie usmazyć na patelni po obu stronach,ułożyć w naczyniu żaroodpornym posypać ananasami polać tłuszczem ze smażenia i zapiekać 20 min.Następnie pokroić pomarańczę i ułożyć w koło piersi,posypać żurawiną polać sosem powatałym podczas pieczenia i piec następne 20 min.pod przykryciem.Po wyjęciu ułożyć na listkach sałaty

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak