Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuściane sakiewki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 10 liśći
mięso mielone 40 dag
jajko
szczypiorek
sos pomidorowy
ryż 1 szklanka (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuściane sakiewki

Liście kapusty musimy troszkę obgotować . Mięso łączymy z ryżem,jajkiem i przyprawami , a ryż wcześniej trzeba ugotować na sypko .Masę kładziemy na liściach , zebrać je u góry , obwiązać szczypiorkiem , włożyć do rondelka , podlać wodą i dusimy ok. 20 minutek , a potem to już polać gotowym sosem pomidorowym , albo możemy zrobic swój sos pomidorowy po swojemu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 08.09.2012 12:11
fajne są
babcia
babcia 08.09.2012 12:11
fajne są
Anna152 25.10.2011 08:29
na pewno smaczne
ElizaT 18.02.2011 22:44
i smakują ;))))
ElizaT 08.02.2011 22:37
i smakować !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak