Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka orzechowo-winogronowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt.
orzechy włoskie 10 szt
ser żółty 20 dkg
sałata
seler naciowy
ocet winny 3 łyżki
oliwa 5 łyżek
masło 1 łyżka
Musztarda miodowa Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
winogrona czerwone 30 dkg.

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka orzechowo-winogronowa

pierś opłukać oprószyć solą i pieprzem usmażyć na maśle,ostudzić,pokroić na małe słupki,sałatę opłukać podzielić na listki,winogrona umyć i pokroić na pół,kilka odłożyć do dekoracji,orzechy grubo posiekać,ser w kostkę,seler na małe kawałki,przygotować sos:ocet wymieszać z oliwą z oliwek,solą i pieprzem,dodać musztardę,utrzeć sałatę wyłożyć do miski,na niej ułożyć wymieszane składniki,polać sosem i udekorować winogronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 09.07.2011 21:51
jakie smakołyki
IKrakowianka 16.03.2011 20:23
Świetna sałatka
MAR3STA 18.01.2011 19:09
nie miałam okazji takiej sałatki spróbować;)
halinka1011 17.01.2011 14:51
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak