Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodkie zapiekane pierożki - twarożkowo-truskawkowe z orzechami włoskimi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
mąka pszenna 1 szklanka
jajko 1 szt
truskawki 100 g
twaróg 200 g
orzechy włoskie 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Słodkie zapiekane pierożki - twarożkowo-truskawkowe z orzechami włoskimi

Ziemniaki ugotować, obrać, zmielić. Dodać mąkę i jajko, szybko zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części. Z każdej zrobić wałek, odkrawać z niego porcje ciasta, formować z nich okrągłe, cienkie placuszki. Na środek każdego nakładać farsz. Formować pierożki. Przygotowanie farszu: truskawki rozgnieść widelcem, zmieszać z twarogiem i pokruszonymi orzechami. Zapiekać w temperaturze 175 st. do zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza666 27.01.2011 16:25
Ciekawe danie:)
echoooo 19.01.2011 12:22
Super smaczne i proste
halinka1011 17.01.2011 14:50
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak