Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 1 kg
boczek 30 dag
wątróbka 20 dag
jajko 4
cebula
bułka 1
Liść laurowy suszony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
morele suszone 15 dag
sól
pieprz
kilka śliwek

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet

Mięsa pokroić , i zalać szklanką wody , do mięsa dodajemy cebulkę poszatkowaną i wszystkie przyprawy . Dusimy godzinkę . Potem dodajmy wątróbkę i duśmy jeszcze 15 minut. Potem wyjmujemy mięsa , namoczyć ta jedną bułkę . Mięsa , wątróbkę i bułkę musimy zemleć aż 3 x , do tego dodajmy jajka, możemy doprawić do smaku też po swojemu . Połowę masy przełóżmy do foremki , przełożyć morele i śliwki , przykryć mięsem , czyli drugą połową . Całość zapiekamy godzinę w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 17.09.2012 10:55
uwielbiam domowy pasztecik
ronald88 19.08.2011 09:28
super
ElizaT 15.03.2011 10:03
lubię wszystko z czego robisz ten pasztet

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak