Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

eskalopki w orzechach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko
mąka 1 łyżka
morele suszone 10 dkg
imbir kawałek
wino białe wytrawne 50 ml.
sól
pieprz
masło 1 łyżka
olej do smażenia
cielęcina bez kości 30 z udźca
orzechy włoskie 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: eskalopki w orzechach

morele pokroić w paski i zalać winem,cielęcinę pokroić na kotleciki,posolić i lekko oprószyć pieprzem,panierować mięso w kolejności:mąka,jajko,orzechy włoskie,smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony,imbir pokroić w plasterki i uprażyć na rozgrzanym maśle,dodać marele z winem,zagrzać,usmażone mięso podawać bezpośrednio po przyrządzeniu na morelach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wolochski 06.05.2012 23:33
świetne
Wafelek2601 05.09.2011 08:00
pyszne
MAR3STA 18.01.2011 19:04
świetne te eskalopki;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak