Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierka migdałowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól
mąka
jajko
słodka śmietana 2 łyżeczki
płatki migdałowe

Przepis i sposób przygotowania na: Panierka migdałowa

Najpierw rozbijamy dowolne mięso , może to być filet z kurczaka , posypujemy solą , zanurzamy w jajku roztrzepanym ze słodką śmietaną , a następnie dekorujemy kotlecika płatkami migdałowymi albo ewentualnie obranymi ze skórki i posiekanymi bardzo drobno migdałami . Smażymy wolna na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anulka75
Anulka75 29.05.2012 16:45
super
ewaa 18.08.2011 17:58
świetnie wygląda kotlecik:)
ElizaT 15.03.2011 10:02
a taka i ja robię do mięska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak