Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z makreli i pieczarek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 25 dag
cebula 2-3 łyżki
natka pietruszki 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
miękkie masło 2-3 łyżki
ogórek kwaszony
makrela 1 w oleju

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z makreli i pieczarek

Makrelę w miseczce rozdrabniamy widelcem. Pieczarki po umyciu gotujemy w małej ilości wody ok. 10 minut lub lekko podsmażamy na maśle. Studzimy je i mielimy w maszynce do mięsa, lub rozdrabniamy blenderem ( byle nie na gładko). Mieszamy rybę z grzybami, dodajemy masło i przyprawy, a na końcu dodajemy drobno posiekaną cebulkę i drobno posiekaną natkę, mieszamy i po lekkim schłodzeniu można podawać ze świeżym pieczywem, najlepiej ciemnym.

Dla odmiany pastę tę można urozmaicić zmieniając natkę na posiekanego lub startego ogórka kwaszonego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 04.06.2012 15:47
świetna
Jaheira11 29.07.2011 22:19
pyszna
matii6 15.05.2011 18:33
pomysł fajny
Motorek 01.04.2011 11:52
fajny przepis
Agnieszka/picola 01.03.2011 19:24
bardzo smaczna
Agnieszka/picola 22.02.2011 20:24
spróbuję
alaaa 15.02.2011 18:31
ciekawe połączenie wypróbuję
Wojtek8 04.02.2011 10:28
smaczna musi być
iza15 30.01.2011 16:44
lubie taką pastę do kanapki
Sylwia88 17.01.2011 13:51
może być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak