Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groch z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

groch 1|2 szklanka
kapusta kiszona 500 g
cebula 1 szt.
olej 2 łyżek
mąka 1 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
kminek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Groch z kapustą

Groch opłukać zalać letnią przegotowana wodą i moczyć kilka godzin,groch osączyć posolić i zalać nie wielką ilością wody dodać kminek olej gotować do miękkości,cebule posiekać zrumienić dodać mąkę i zasmażyć,potem rozprowadzić zimnym wywarem z grochu,połączyć kapustę z grochem zasmażką.doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak