Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle cielęce po cesarsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycele cielęce 60-80 dag
masło 2 łyżki
gęsta śmietana 250 ml
sok z cytryny 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle cielęce po cesarsku

Sznycle należy dokładnie umyć, a następnie osuszyć. Masło rozgrzać na patelni i obsmażyć na nim sznycle w obu stron. Następnie przyprawić je solą oraz pieprzem, polać śmietaną wymieszaną z sokiem z cytryny i zagotować, posypać posiekanymi drobniutko ziołami. Podawać z ryżem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 07.02.2013 17:17
bardzo smaczne
Miki 21.02.2012 21:07
mniam
IZABELA29 29.08.2011 09:50
można przecież zastąpić wieprzowiną pewnie już smak nie ten ale smacznie
ben-ka 28.08.2011 09:31
cielęcinę lubię,tylko rzadko jest w sprzedaży.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak