Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurze frytki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 500 g
sok z cytryny
przyprawa do potraw Kucharek
czosnek 1 ząbek
jaja 2 szt.
mleko
mąka 1 szklanka
natka pietruszki
szczypior
olej
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kurze frytki

Czosnek zmiażdżyć, zetrzeć na tarce, posiekać. Mięso pokroić w cienkie paseczki, skropić obficie sokiem z cytryny i wymieszać z dużą szczyptą przyprawy warzywnej oraz rozdrobnionym czosnkiem. Zwinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Do mąki dodać jajko, posiekaną zieleninę oraz tyle mleka, aby powstało ciasto, nieco gęściejsze niż na naleśniki. Kawałki mięsa obtaczać w cieście i smażyć na złoty kolor w rozgrzanym tłuszczu. Osączyć z tłuszczu i podawać na półmisku wyłożonym listkami sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak