Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malibu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wódka 0,75 l
mleko zagęszczone słodzone 1 puszka
wiórki kokosowe 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Malibu

Wiórki kokosowe zalewamy wódką i pozostawiamy na dwa dni, co jakiś czas mieszając.
Po tym czasie wlewamy całą zawartość do miksera i około 5 minut wszystko miksujemy.
Następnie przelewamy wszystko przez gazę tak aby uzyskać klarowność roztworu.
Do miksera wlewamy mleko i dodajemy porcjami wódkę.
Tak uzyskany napój możemy podzielić na dwie części, jedna jest już gotowa a do drugiej wyciskamy z tuby mleko kawowe i miksujemy.
W ten sposób uzyskuję dwa rodzaje mali bu, jedno i drugie jest bardzo dobre.
Wiórki, które nam zostaną można wykorzystać do deserów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 01.09.2011 23:44
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak