Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cepeliny z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 100 g
cebula 1 szt.
jaja 1 sz.
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
olej
grzyby suszone 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Cepeliny z grzybami

Przygotować cepeliny wg tradycyjnego przepisu. Namoczone wcześniej grzyby ugotować do miękkości, następnie zmielić w maszynce. Cebulę posiekać i zeszklić na tłuszczu z drobno pokroionym boczkiem, dodać do grzybów. Dodać tartą bułkę, doprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Formować cepeliny nakładać farsz, sklejać i wrzucać na wrzącą, osoloną wodę. Gotować ok.10 min. Podawać z sosem grzybowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak