Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier z pigwy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z pigwy 1 l
cukier 0.5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Likier z pigwy

Owoce pigwy pokroić, usunąć gniazda nasienne i dać do sokownika (cały wkład).
Do owoców
nie dajemy cukru.
Nigdy nie ważyłam surowych owoców pigwy - stąd nie znam ilości potrzebnej do otrzymania 1 l soku.
Sok przefiltrować przez gazę , do gorącego dodać cukier, wymieszać.
Ostudzić i połączyć z wódką.
Wlać do słoja i odstawić w ciemne i ciepłe miejsce na ok 2-3 miesiące.
Następnie rozlać do butelek, zakorkować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak