Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier wisielec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcza 1 szt
CUKIER W KOSTKACH 250 g
Goździki całe Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Likier wisielec

1. Wódkę wlać do wysokiego
słoja, wrzucić kostki cukru
i mieszać, aż się rozpuszczą.
2. Pomarańczę umyć, sparzyć, osuszyć. Grubą nicią przewlec w dwóch miejscach, tak, aby można było owoc
powiesić pod pokrywą słoja.
3. W pomarańczę wbić goździki, zależnie od aromatu jaki chcemy uzyskać (ja daję 10)
4. Pomarańczę podwiązać tak pod pokrywą słoja, aby nie dotykała alkoholu. Słój zamknąć szczelnie i odstawić na 2 miesiące (ja stawiam na parapecie od południowej strony).
5. Po tym czasie przefiltrować i rozlać do butelek. Gotowe do spożycia od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak