Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier porzeczkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czarna porzeczka 75 dag
spirytus 3/4 litra 95%
cukier 75 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Likier porzeczkowy

Zalej owoce spirytusem. Zamknij w słoju, odstaw na tydzień. Codziennie wstrząsaj naczyniem. Po tygodniu zlej płyn do butelek (nie do pełna). Pozostawione w słoju owoce rozgnieć, zasyp cukrem. Zamknij słój, odstaw na 3 tygodnie. Powstały syrop zlej – przez lejek wyłożony watą – do butelek z ekstraktem spirytusowym. Owoce w słoju zalej ½ szklanki gorącej wody, wymieszaj, płyn dolej do butelek. Powtórz czynność. Likier odstaw na 3 tygodnie. Klarowny przelej do karafek..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak