Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmelówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spirytus 500 ml
woda 500 ml
cukier 2 łyżki
cukier wanilinowy 1 łyżka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Karmelówka

Cukier należy bardzo silnie zrumienić, tak żeby powstał karmel. Następnie karmel należy rozpuścić w zagotowanej wodzie. Dodać cukier waniliowy i szczyptę soli. Ostudzić i zmieszać ze spirytusem. Pozostawić co najmniej na 3 dni żeby składniki uzyskały właściwego smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 18.03.2012 07:16
dubelek?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak