Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karp panierowany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 szt
mąka 4 łyżki
masło 2 łyżki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
natka pietruszki do smaku
chrzan 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: karp panierowany

Karpia sprawić,umyć osuszyć.Pokroić na dzwonka,obtoczyć w mące.Oprószyć sola i pieprzem.Skropić cytryną.Na patelni smażyć z obu stron.Podawać z chrzanem i posypać natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak