Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wieprzowa w warzywach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
oliwa 3 łyżki
cebula 3 szt
papryka 3 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
szczypiorek usiekany 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
wieprzowina 1 (bez kości)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wieprzowa w warzywach

Mięso umyć, oprószyć solą i pieprzem, obrumienić ze wszystkich stron na oliwie. Przełożyć do rondla, podlać odrobiną wody i dusić około 50 minut. Następnie dodać pokrojone w słupki warzywa i udusić do miękkości. Mięso wyjąć, pokroić w plastry, ułożyć na półmisku. Koncentrat pomidorowy wymieszać z miękkimi warzywami, dodać szczypiorek, przyprawić do smaku i obłożyć mięso. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 15.11.2013 17:16
Musi być smaczna.
Katarzyna59 10.08.2013 14:33
bajecznie smaczna
Andysz 05.01.2013 10:55
mmmm uwielbiamm;)
gacopierz23 27.07.2012 10:41
bardzo soczyste
Wacław 12.10.2011 10:06
smaczne !
Monika193
Monika193 03.05.2011 23:22
smaczności
alaaa 19.03.2011 18:04
lubię takie dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak