Szkockie jajka

Szkockie jajka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    0,5 kilograma
  • jaja ugotowane

    6
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • cebula biała

    1
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mięsa dodajemy wyciśnięte ząbki czosnku, surowe jajko, majeranek, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy.
Wystudzone i ugotowane na twardo jaja obieramy ze skorupek, na następnie oblepamy masą mięsną.

Są dwie techniki dalszego przygotowania

1. bardziej dietetyczna - wrzucamy kulki do osolonej i gotującej się wody. wyjmujemy po 10 minutach i odcedzamy na sicie.
2. smażymy obtoczone bułką tartą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnese91

01.04.2012 13:37
Masa mięsna ma być na zewnątrz jajek? Ciekawe...

romanrafal

05.12.2010 11:13
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat