Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bułeczki zapiekane z wędzoną rybą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka 8 sztuk
Wędzona ryba 30 dag
śmietana 4 łyżki
sok z 1 cytryny
żółty ser 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: bułeczki zapiekane z wędzoną rybą

z bułek ściąć górę i wdrożyć miękisz. Przyrządzić beszamel, dodając do smaku odrobinę soku z cytryny, a następnie obraną z ości i skóry rybę rozdrobnioną. Dodać połowę startego sera na tarce, wymieszać i nałożyć farsz do bułeczek. Posypać z wierzchu resztą startego sera, ułożyć na blasze do pieczenia i wstawić do mocno nagrzanego piekarnika. Zapiec, aż bułeczki dobrze się rozgrzeją, a ser lekko się zrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak