Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aroniówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 3 litry
aronii 2 kg
liści wiśni 400
cukier 2 kg
spirytus 1 litr
Kwas cytrynowy Prymat 1

Przepis i sposób przygotowania na: Aroniówka

Aronie i liście umyć, następnie zalać je wodą, dodać cukier i gotować 20-30 minut. Odstawić na 24 godziny, przecedzić i dodać kwasek cytrynowy. Dodać spirytus i rozlać do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 16.09.2011 23:54
rewelacja
Jaheira11 16.09.2011 23:54
rewelacja
wiola28a 08.03.2011 22:54
pyszna, robie taką samą!
ben-ka 17.01.2011 10:37
Aroniówkę robię bardzo często z troszkę innego przepisu:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak