Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Litewskie \"jajka\"

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 3 sztuki
mleko 120 ml
twaróg 1/2 kg
gęsta śmietana 1/2 szklanki
masło 3 łyżki
posiekana natka 3 łyżki
sól do smaku
pieprz szczypta
cukier szczypta
majonez 3 łyżki
pomidor 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Litewskie \"jajka\"

Filety namoczyć w mleku. Osączyć, drobno posiekać. Śledzie utrzeć z masłem, stopniowo dodać 40 dkg sera. Doprawić. Z przygotowanej masy formować kulki w kształcie jajek.. Pomidory pokroić w plastry. Przygotowane \"jajka\" ułożyć na półmisku, obłożyć pomidorami, polać majonezem wymieszanym ze śmietaną, posypać resztą pokruszonego sera i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna138 04.08.2011 23:59
fajne
pacpaw 17.01.2011 11:34
jajka bez jajek- dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak