Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z szynki z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
pieczarki 500 g
serek topiony śmietankowy duży 1 szt
pietruszka 2 łyżki
cebula biała 1 szt
mąka 4 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżeczki
śmietana 12% 1 łyżka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z szynki z pieczarkami

Mięso kroimy i nacieramy warzywkiem. Pieczarki i cebule drobno kroimy i smazymy. Mieszamy z pokrojoną drobno pietruszką. Nakładamy na kawałki mięsa , dodajemy po kawałku sera topionego i zawijamy zapinając wykałaczką. Smażymy z wszystkich stron i przekładamy do dużego garnka. Dolewamy wodę i dusimy na małym ogniu. Gdy mięso będzie miękkie,dodajemy część podsmażonych pieczarek i rozrabiamy mąkę w zimną wodą i dolewamy do mięsa ciągle mieszając. Dodajemy śmietanę i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 17.08.2011 21:08
ciekawe
Jolanta40 13.05.2011 07:43
dziękuję
iza15 12.05.2011 23:11
takie roladki to jak marzenie...
cukiereczek 01.03.2011 10:06
Bardzo apetyczne
Anita21 26.01.2011 11:17
oj to musi byc dobre
Anita21 19.01.2011 13:14
chętnie skorzystam z przepisu
patusia 17.01.2011 00:33
Fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak