Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KANATYCZKA

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
margaryna 1,5 kostki
jaja 8 sztuk
cukier puder 2 szklanki
mak 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 2 łyżki
biszkopty okrągłe 2 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: KANATYCZKA

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem dodając po jednym żółtku.Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Na koniec połączyć z pianą ubitą z białek.Ciasto podzielić na 3 części.Do jednej dodać kakao,do drugiej mak,do trzeciej 2 łyżki mąki.Na blachę wyłożyć ciasto makowe,potem biszkopty,na nie cienką warstwę dżemu,następnie ciasto kakaowe,ponownie biszkopty i dżem.Na wierzch wyłożyć ciasto białe.Piec w piekarniku,aż ciasto się zrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna24 21.08.2011 23:40
super
Justa32 08.08.2011 10:55
pycha
Marta98 20.04.2011 19:13
super
basia70 20.02.2011 16:23
bardzo pyszne
pigila
pigila 15.02.2011 22:43
śmieszna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak