Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mięsne z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 60 dkg
biała kapusta 25 dkg
cebula 1 sztuka
posiekana natka 1 łyżka
jajko 1 sztuka
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mięsne z kapustą

Poszatkowaną kapustę zalać wrzątkiem i odstawić na 20 minut. Po tym czasie odcedzić. Mięso razem z cebulą zemleć w maszynce. Dodać kapustę, natką i jajko. Doprawić i wymieszać. Uformować kotlety. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Podawać z bukietem warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 23.11.2011 11:33
super
ewaa 05.09.2011 21:16
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak