Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe leczo z warzyw

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 sztuki
cebula 1 sztuka
pomidor 3 sztuki
bazylia 2 łyżeczki
majeranek szczypta
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 4 łyżki
natka pietruszki
bulion 1 kostka
papryka 3 (różne kolory)

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe leczo z warzyw

Paprykę, cukinię oraz pomidory pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w plastry, przesmażyć na rozgrzanym oleju, następnie dodać pomidory i dusic. Kostkę bulionową rozpuscić w 250 ml wody i wlać do pomidorów. Dodać paprykę i dusic 10 minut. Potem dodać cukinię. Wsypać zioła, przyprawić. Dusić do miękkości, ozdobić natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 07.10.2011 11:45
musi pięknie wyglądać i oczywiście wybornie smakować
agnieszka214 22.06.2011 07:43
smaczne
Iwona51
Iwona51 17.01.2011 00:03
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak