Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb wieloziarnisty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 1 kg
siemię lniane 5 łyżek
Łuskany słonecznik 5 łyżek
otręby pszenne 1 szklanka
sezem 4 łyżki
pestki dyni 3 łyżki
sól 1,5 łyżki
cukier 5 łyżek
drożdże 5 dkg
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb wieloziarnisty

Mąkę, ziarna, sól, cukier, drożdże dokładnie wymieszać. Zalać ciepłą wodą i wyrobić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Wyrobić ponownie i przełożyć do natłuszczonych keksówek. Ponownie odstawić do wyrośnięcia. Piec godzinę w 230 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 17.01.2011 00:02
muszę zrobić ,super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak