Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak z boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak 25 dkg
wędzony boczek 10 dkg
czosnek 1 ząbek
ocet winny 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z boczkiem

Liście szpinaku wkładamy do miski na sałatę. Boczek kroimy w kostkę i topimy na patelni aż powstaną skwarki. Czosnek rozgniatamy, mieszamy z octem, solimy i wlewamy do patelni z gorącym boczkiem, zdejmujemy z ognia. Zalewamy szpinak i natychmiast podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna138 03.08.2011 23:39
pycha
Iwona51
Iwona51 21.01.2011 15:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak