Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone kulki mięsne

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 30 dkg
wołowina 30 dkg
cebula 5 szt
ser 30 dkg
oliwa 1/2 szkl
woda 1 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone kulki mięsne

Wołowinę zmielić bardzo drobno i wyrobić z częścią wody na jednolitą masę,wieprzowinę wyrobić z wodą i zmieszać z razem z wołowiną,dodać sól,pieprz,połowę posiekanej cebuli, starty ser ,całość wyrobić ,uformować owalne kulki,piec w piekarniku w 180 stopni ,podawać z posiekaną cebulką i pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia32
Gosia32 09.05.2011 08:09
mniam;]
MAR3STA 16.01.2011 22:11
uwielbiam takie mięsko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak