Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wrześniowy sos

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

morele 6 szt
rozmaryn 6 gałązek
ocet winny 4 łyżki
masło 4 łyżki
oliwa w/g uznania
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wrześniowy sos

Morele pokroić na ćwiartki i dusić do miękkości na maśle,rozgotowane owoce zmiksować na jednolitą masę,doprawić solą i octem,oliwę i rozmaryn również zmiksować,by powstała emulsja,żółtego sosu używać do kożliny lub jagnięciny przygotowanej na rożnie ,mięso dekorować emulsją rozmarynową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 16.02.2011 11:15
interesujące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak